آبزیستان Abzistan

وبلاگ شیلات،آبزی پروری و علوم زیستی

اهمیت اسیدهای چرب DHA
ساعت ۱:٤٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۱٠/٢٩   کلمات کلیدی:

دوکوزا هگزانوئیک اسید(DHA) یکی از گروه های اسیدچرب ضروری در تغذیه انسان است که در طبیعت تنها در غذاهای دریائی بویژه در ماهیانی نظیر قزل آلا،هرینگ،تون ماهیان و ... یافت می شود.اما منشأ این اسیدهای چرب را در غذای این نوع ماهیان بایستی جستجو کرد .این منبع،جائی در میان تولید کننده های اولیه یعنی فیتوپلانکتون ها ست.از جمله اصلی ترین منابع این ترکیب در بین فیتوپلانکتونها باید به Isochrisis galbana اشاره نمود.

DHA در فعالیت بهینه مغز و سیستم عصبی نقش بسیار مهمی را ایفا نموده و در کنار آن سهم عمده ای در بهبود عملکرد حس بینائی دارد.

استفاده از دوکوزاهگزانوئیک اسید در دوسال ابتدای زندگی و یکی دو دهه پایانی آن که مغز مقاطع بحرانی حساسیت خود را طی می نمایئ(اولی برای رشد و دومی به جهت امکان تحلیل رفتگی) بسیار حیاتی است.بویژه مادران باردار و شیرده می بایست از کامل بودن تغذیه خود از نظر این ترکیب مطمئن باشند.

اخیراً نقش DHA در مقابله با آلزایمر،MS و تحلیل پیش رونده مغز در سالخوردگان اثبات شده است.